Moderné dezerty

Príslušenstvo na pečenie

Darčeky

FIT Produkty

Produkty v akcii

Nátierky a dresingy

Pre milovníkov kakaa

Návrhy na vyhľadávanie

Krémový koláč

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Čas prípravy: 2 h
  • Obtiažnosť:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Počet zložiek: 10
krémový kolác

Nič nepoteší žiadneho hosťa tak ako tradičný krémový plátok alebo creme fraîche. Ale nie je to len chuť, ktorá mu priniesla jeho povesť, ale aj štruktúra. Na úspešnú prípravu pravého krému nie je potrebné nič zložité, stačia správne ingrediencie.

Kľúčom k príprave krému je, aby si vanilkový krém zachoval svoju pevnosť a nevylial sa na tácku, a kľúčom k príprave pečiva je, aby zostalo na vrchu chrumkavé a nerozmočilo sa, aby ste mohli zachovať zmes textúr, ktorá je pri krémovom reze taká dôležitá. S vanilkovým krémom BAM sa postaráte o to, aby si váš krém zachoval svoj vzhľad a štruktúru bez toho, aby ste museli obetovať dlhé hodiny varenia Vanilkový krém BAM nahrádza skutočný krém a je ešte lepší.

BAMCokolada.sk - Najsladší online obchod s vysokokvalitnými výrobkami na pečenie. Výrobky BAM sú určené pre všetkých, ktorí radi tvoria z kvalitných surovín a sofistikovaných chutí aj vo vlastnej domácej kuchyni.

Zložky:

  • 250 g hladkej bielej múky
  • 250 g masla (studeného)
  • 1/2 čajovej lyžičky soli
  • 120 ml studenej vody
  • 1 PL octu (jablčného alebo vínneho)

Návod na použitie:

1
Do veľkej misy preosejte múku a pridajte soľ. Do stredu urobte jamku a pridajte studenú vodu, ocot a 50 g masla nakrájaného na kocky. Rýchlo vymiesime mäkké, ale nie lepivé cesto. Vypracujte ho do tvaru gule, zabaľte do potravinovej fólie a vložte do chladničky aspoň na 30 minút.
2
Zvyšné maslo (150 g) vložte medzi dva listy papiera na pečenie a pomocou valčeka ho rozvaľkajte na obdĺžnik s rozmermi približne 15 x 20 cm. Maslo vložte do chladničky, aby zostalo pevné.
3
Vychladnuté cesto rozvaľkajte na pomúčenej doske na obdĺžnik dvakrát väčší ako časť potretá maslom. Na jednu polovicu cesta položte maslo, druhú polovicu preložte a okraje dobre pritlačte k sebe.
4
Cesto jemne rozvaľkajte na dlhý obdĺžnik s dĺžkou asi 40 cm a potom ho trikrát preložte ako písmeno. Potom cesto otočte o 90 stupňov a opäť ho rozvaľkajte, pričom ho trikrát preložte. Zabalte ho do potravinovej fólie a vložte do chladničky aspoň na 30 minút.
5
Proces valcovania a skladania zopakujte ešte dvakrát, celkovo tri cykly chladenia. Takto získate viacvrstvové a chrumkavé lístkové cesto.
6
Pred použitím cesto rozvaľkajte na požadovanú hrúbku, približne 3-4 mm na krém. Pečte v predhriatej rúre pri 200 °C, kým nie sú zlatohnedé a chrumkavé, približne 15-20 minút.
1
Cesto nechajte dobre vychladnúť a potom ním prikryte dno plechu.
2
Pripravte vanilkový krém BAM postupným vmiešaním zmesi do studeného mlieka. Uistite sa, že mlieko je naozaj studené, inak nezískate požadovanú konzistenciu. Potom nechajte zmes odstáť aspoň 3 minúty.
3
Do zmesi vmiešajte rum a v samostatnej miske dobre vyšľahajte sladkú smotanu - ak chcete, môžete do nej pridať aj lyžicu práškového cukru.
4
Na spodnú vrstvu cesta na plechu rozotrite vanilkový krém.
5
Hneď potom na vanilkový krém natrite šľahačku.
6
Plech na pečenie vložte do chladničky aspoň na hodinu, aby sa obe hmoty poriadne spojili.
7
Potom vrch prikryte lístkovým cestom.
8
Pred podávaním posypte krém vanilkovým cukrom BAM.
9
Chrumkavé chlebíky sa podávajú najjednoduchšie tak, že cesto nakrájate na kúsky veľkosti chrumkavého chleba s rozmermi približne 7 x 7 cm pomocou noža na chlieb. Potom pomocou kuchynského noža nakrájajte až na dno krému a cesto na dne dobre prekrojte.

Najlepšie výrobky na pečenie BAM.

Objednajte si ingrediencie s 10% zľavou:

Zľava na výrobky na predpis - 10%:
-1,38 €
Celkom:
13,80 €12,42 €
-10%
Mohlo by vás zaujímať
Mohlo by vás zaujímať
Mohlo by vás zaujímať
Mohlo by vás zaujímať
Mohlo by vás zaujímať
Mohlo by vás zaujímať

Váš sprievodca dokonalým čokoládovým zážitkom.

Objavte exkluzívne recepty a odborné rady v našom bezplatnom čokoládovom e-magazíne.
Váš sprievodca dokonalým čokoládovým zážitkom.
Novinky
Recepty
Novinky
Novinky
Recepty
Novinky