Objednajte si ingrediencie s 10% zľavou:
Najlepšie výrobky na pečenie BAM.

Každý rok, keď teploty začnú klesať a zima klope na dvere, je to zároveň čarovné obdobie omamných vôní vianočného pečiva, svetielok a ozdôb, radosti, spolupatričnosti a príjemných rozhovorov. Existuje jedna vec, ktorá v tomto ročnom období určite vyčarí veľký úsmev na tvárach veľkých aj malých - lahodne voňajúca horúca čokoláda.
Pravá horúca čokoláda je kulinársky superlatív svojho druhu a nemá nič spoločné s instantnými zmesami na pultoch. Kvalitná horúca čokoláda musí obsahovať vysoký podiel kakaa a len základné zložky bez zbytočných farbív, konzervantov atď., pretože len tak môže mať pozitívny vplyv na organizmus a byť prospešná pre zdravie a pohodu všetkých, ktorí si vychutnávajú jej lahodnú chuť.
Horká čokoláda totiž nielenže poteší naše chuťové poháriky, ale má aj priaznivý vplyv na naše zdravie. Tu je niekoľko dôvodov, prečo si ju môžete dopriať v chladných dňoch bez toho, aby ste sa cítili zle, a urobiť si tak okrem pôžitku aj dobre.
Štúdie preukázali, že horúca čokoláda obsahuje flavonoidy, ktoré zvyšujú prietok krvi a kyslíka do mozgu, čo vedie k jasnejším myšlienkam a väčšej koncentrácii. Môžete teda spojiť príjemné s užitočným a vychutnať si šálku tejto lahodnej pochúťky v práci alebo vždy, keď budete čeliť náročnej duševnej výzve.
Bolo preukázané, žehorúca čokoláda obsahuje dokonca viac antioxidantov ako zelený čaj a víno. Pitie tejto sladkej pochúťky je teda jedným z najchutnejších spôsobov, ako dopriať svojim bunkám elixír zdravia a zabezpečiť si žiarivú pleť a vitalitu.
Spomínané flavonoidy, ktorých je v horúcej čokoláde veľa, majú priaznivý vplyv aj na cievy, znižujú riziko srdcových ochorení tým, že znižujú krvný tlak a zlepšujú prietok krvi cievami.
Pravá horúca čokoláda je kulinársky superlatív sám o sebe a nemá nič spoločné s instantnými zmesami na pultoch.
Všetci kakaoholici vedia, že nie je nič lepšie ako rozplývajúca sa, opojná chuť čokolády. Horká čokoláda so svojou špeciálnou štruktúrou ponúka trochu iný zážitok a jej uvoľňovanie hormónov šťastia z nej robí okamžitú pochúťku pre dobrú náladu a pohodu.
Kakao v horúcej čokoláde je bohatým zdrojom vitamínov a minerálov nevyhnutných pre dobré zdravie, ako sú draslík, meď, horčík a železo. Optimalizáciou zásobovania organizmu zlepšuje zdravie a dokonca pomáha chrániť pred anémiou, cukrovkou 2. typu a nebezpečnými srdcovými problémami.
Horká čokoláda vám dodá dostatok energie na zvládnutie všetkých výziev v chladných dňoch, zatiaľ čo jej účinné zložky posilňujú imunitný systém a pomáhajú telu bojovať proti zvýšenému počtu choroboplodných zárodkov a vírusov.
Okrem všetkých pozitívnych účinkov sa výskumom zistilo, že účinné látky v horúcej čokoláde pomáhajú chrániť aj srdce. Pri vychutnávaní tejto pochúťky sa len uistite, že to s ňou nepreháňate, pretože okrem priaznivých účinkov obsahuje aj tuky a cukry, ktoré by ste mali konzumovať s mierou, aby ste si zabezpečili čo najoptimálnejšie účinky.