Objednajte si ingrediencie s 10% zľavou:
Najlepšie výrobky na pečenie BAM.

Zimné mesiace sú pre mnohých ľudí výnimočným obdobím roka. Je to čas, keď sa oddávajú šanteniu na snehu a aspoň na chvíľu sa vrátia do bezstarostných rokov svojho detstva. Je to čas sviatkov, pokoja, dobrých prianí a všadeprítomného pocitu rodinnej spolupatričnosti. Čas, keď sa zdá, že zázraky sú skutočne možné... Ale pre všetkých, ktorí majú chuť na sladké, je zima výnimočná aj z iného dôvodu - je to čas horúcej čokolády! Aj keď sa zdá, že s horúcou čokoládou sa prakticky nedá nič pokaziť a aj tá najhoršia horúca čokoláda je stále výborná, pripravili sme pre vás niekoľko tipov, ako urobiť vašu horúcu čokoládu ešte o niečo lepšou, aj keď to znie nemožne...
Príslovie, že protiklady sa priťahujú, určite platí v prípade zmrzliny a horúcej čokolády. Kombinácia horúcej a studenej zmrzliny rozprúdi vaše chuťové poháriky a chuť bude ešte intenzívnejšia. Príchuť zmrzliny môže byť akákoľvek, ale my by sme chceli naznačiť, že nám mimoriadne chutila kombinácia s bourbonskou vanilkou. Ak nechcete, aby sa zmrzlina úplne roztopila, je dôležité začať ihneď a čo najrýchlejšie. Veríme, že s tým nebudete mať žiadne zvláštne problémy, ale aj tak sa nebojte, že sa zmrzlina roztopí. Vďaka tomu bude horúca čokoláda o niečo krémovejšia a lahodnejšia.
Arašidové maslo pridané do horúcej čokolády má dve funkcie. Prvou je obohatenie chuti a druhou je jej zahustenie. S množstvom to nemusíte preháňať, pretože je dôležité, aby ste úplne nezakryli základnú chuť čokolády - stačí lyžička arašidového masla a ak chcete, môžete pridať niekoľko arašidov nasekaných na malé kúsky.
Použitie rastlinného mlieka v horúcej čokoláde sa neobmedzuje len na tých, ktorí z rôznych dôvodov nekonzumujú živočíšne mlieko. V skutočnosti môže v kombinácii s rastlinným mliekom získať horúca čokoláda úplne nový rozmer chuti, ktorý mnohým ľuďom chutí ešte viac. Obzvlášť obľúbená je horúca čokoláda s kokosovým mliekom, ktorú si môžete celkom jednoducho vyrobiť sami, a tak je horúca čokoláda nielen mimoriadne chutná, ale aj čo najprirodzenejšia a najzdravšia.
Pre tých z vás, ktorí uprednostňujú základnú chuť horúcej čokolády a nechcú používať prísady, ale napriek tomu by chceli hustejšiu štruktúru, je dobrým riešením kukuričný škrob - stačí špička noža zamiešaná do mlieka pred pridaním čokolády. Takto si horúca čokoláda zachová svoju charakteristickú chuť, ktorú niektorí nazývajú ''''chuť čistého potešenia''''.
Dalo by sa povedať, že medzi citrusovými plodmi, medzi ktoré patria aj pomaranče, a (horúcou) čokoládou existuje zvláštny druh lásky. Možno to nie je láska na prvý pohľad, ale je to trochu zložitejší vzťah. Kyslo-sladká kombinácia nevyhovuje všetkým chutiam a mnohí ľudia potrebujú niekoľko pokusov, kým ich očarí mierne exotický nádych tejto jemnej harmónie chutí. Na začiatok vám odporúčame pripraviť si horúcu čokoládu bežným spôsobom a potom do nej nastrúhať trochu pomarančovej kôry (uistite sa, že používate len pomaranče z ekologického poľnohospodárstva, ktorých kôra nebola vystavená toxickým látkam). Nechajte ju niekoľko minút odstáť, aby sa chute prepojili, a potom si ju jednoducho vychutnajte...
Čo je horšie ako rána, keď vás po pár hodinách spánku zobudí hlasné a nepríjemné zvonenie budíka, ktoré vám pripomína, že máte nespočetné množstvo povinností. Prípadne zistíte, že niekto spotreboval všetku teplú vodu a vy nemáte žiadne čisté oblečenie. Nech sa situácia zdá akokoľvek bezútešná, ubezpečujeme vás, že ak si na raňajky dáte horúcu čokoládu a kávu, určite budete mať oveľa optimistickejší pohľad na život. Príprava je jednoduchá - namiesto mlieka použite svoju obľúbenú kávu. Táto kombinácia vás prebudí a pripraví na výzvy, ktoré vás čakajú, a zároveň uspokojí vašu chuť na sladké. A pripomeňme si, že čokoláda zvyšuje hladinu serotonínu, známeho aj ako ''''hormón šťastia''''.
Posledný tip je pre tých najodvážnejších z odvážnych, ktorí sa neboja trochu experimentovať. Verte či nie, horúca čokoláda sa môže dokonale hodiť k chilli. Samozrejme, musíte si dať pozor, aby ste to nepreháňali - len štipka tohto pikantného korenia dodá bežnej chuti zaujímavý nádych, ale najjednoduchšie je kúpiť si hotovú zmes horúcej čokolády s chilli, kde sú množstvá presne odmerané. A takto pripravená horúca čokoláda vás určite zahreje ešte viac...